Grannsamverkan nu som app

Grannsamverkan i Skipås ligger under Skipås Byalags vingar och styrelsen har kommit fram till att ersätta det nuvarande systemet med kontaktombud/gatuombud och Facebooksidan ”Grannsamverkan Skipås” med SSF Stöldskyddsföreningens app ”SSF Grannsamverkan” (länk: Appstore) (länk: Google Play)

Anledningen till att vi byter är att styrelsen upplever att det nuvarande grannsamverkanssystemet fungerar dåligt. Det finns flera gator på Skipås som inte har utsett något kontaktombud, kontaktuppgifterna är inte uppdaterade, nyinflyttade blir aldrig informerade om grannsamverkan samt att rapporteringen inom grannsamverkan är bristfällig. Facebookgruppen ”Grannsamverkan Skipås” används i huvudsak inte till att rapportera om brottslig verksamhet, dessutom är det bara en liten del av hushållen som använder Facebook aktivt.


SSF Stöldskyddsföreningen har tagit fram en app där du ansöker om medlemskap i gruppen ”Grannsamverkan Skipås”. (Sök efter gruppen ”Skipås” i Gruppnamn, skriv inte in något i fältet Stad).
Endast boende på Skipås kommer att bli godkända av gruppadministratören.


Uppmärksammar du något misstänkt i eller omkring Skipås kan du skriva om detta i appen. I chattfunktionen kan man skriva några rader om den misstänkta verksamheten samt bifoga foton. Så snart du skickat iväg chatmeddelandet blir övriga medlemmar i gruppen notifierade i sin telefon. Appen och medlemskapet är helt kostnadsfritt.


Du som tidigare varit gatuombud/kontaktombud får gärna uppmärksamma dina grannar att nu sker grannsamverkan genom appen istället. Rollerna som centralt kontaktombud, gatuombud/kontaktombud upphör. Facebooksidan kommer byta namn.

Skipås Byalag

8 Replies to “Grannsamverkan nu som app”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait