Grannsamverkan Skipås

Grannsamverkan i Skipås fungerar så att alla som vill och bor på Skipås anmäler sig till gruppen Grannsamverkan Skipås i Svenska stöldskyddsföreningens app ”SSF Grannsamverkan” (länk: Appstore) (länk: Google Play).

Ladda hem appen och skapa ett personligt konto. Ansök därefter om medlemskap i gruppen ”Grannsamverkan Skipås”. (Sök efter gruppen ”Skipås” i Gruppnamn, skriv inte in något i fältet Stad). Gruppadministratören godkänner endast boende på Skipås i gruppen.


I appen finns en chatt där du uppmärksammar övriga i gruppen om misstänkt brottslig verksamhet. Det är också möjligt att bifoga bilder i chatten. Så snart man skickat iväg chattmeddelandet blir övriga medlemmar i gruppen notifierade i sin telefon. Appen och medlemskapet är helt kostnadsfritt.


Tidigare grannsamverkanssystem med kontaktombud, e-postlistor och Facebooksida är således inte längre aktivt. Nu är det enbart appen som gäller!


Vi har i närtid haft stölder i området, därför är det extra viktigt att vi på Skipås har en snabb och effektiv grannsamverkan så att vi kan uppmärksamma varandra och förhoppningsvis förhindra liknade händelser. Vi uppmanar att alla i hushållet laddar hem appen.


Läs mer om grannsamverkan här: (länk)